Serve to change lives

Under Rotarys Internasjonale Assembly som ble avholdt digitalt den 1. februar, avslørte innkommende RI-president Shekhar Mehta temaet for Rotaryåret 2021-2022.

Innkommende Rotary International President for Rotaryåret 2021-2022, Shekhar Mehta oppfordret rotarianere verden over til å bli mer involvert i tjenesteprosjekter og sa at det å ta vare på og gagne andre er den beste måten å leve på. Ikke bare fordi det kan bidra til å endre andres liv, men også vårt eget.

Shekhar Mehta, som er medlem av Rotary Club of Calcutta-Mahanagar i Vest-Bengal, India, avslørte sitt president-tema for rotaryåret 2021-2022, Serve to Change Lives, for innkommende distriktsguvernører i dag, 1. februar under Rotary International Assembly. Forsamlingen er et årlig arrangement for utvalgte distriktsguvernører som opprinnelig skulle finne sted i Orlando, Florida i USA, men som ble avholdt digitalt på grunn av den pågående COVID-19-pandemien.

Shekhar Mehta snakket om hvordan det å delta i tjenesteprosjekter gjennom Rotary forandret ham som person og fikk ham til å føle seg mer forståelsesfull ovenfor andres behov. Rett etter at han meldte seg inn i rotaryklubben i Calcutta-Mahanagar, hjalp han til med å gjennomføre ulike lokale prosjekter som kom landsbysamfunnet i India til gode.

Noen av de dårlige forholdene han så i disse samfunnene styrket hans forpliktelse til tjenestegjøre for andre. "Jeg forstod virkelig mine brødres nød," sa han. Mehta deltok i ulike prosjekter som blant annet å donere proteser til barn, bidra til å gi rent vann og sanitærforhold til hus og hjem, og han var også med å bidra til å styrke helsevesenet i de indiske lokalsamfunnene.

"Rotary tente gnisten i meg for å se utenfor meg selv og omfavne menneskeheten," sa han. "Å gjøre noe for andre ble en livsstil for meg, og jeg, som mange andre, har valgt å følge filosofien om "Å gjøre en tjeneste for andre er leien jeg betaler for den plassen jeg leier her på denne jorden, og jeg vil være en god leietaker på denne jorden.”

Mehta oppfordret avslutningsvis alle de valgte distriktsguvernørene for det kommende rotaryåret til å gå foran med et godt eksempel i løpet av sin periode og inspirere medlemmer av Rotary og Rotaract til å delta i prosjekter som gir målbare og bærekraftige løsninger. Med dette ber han også hver klubb i alle rotarydistrikter i hele verden om å gjennomføre en såkalt "Rotary Day of Service".

"På slutten av din periode som distriktsguvernør, bør du føle at på grunn av ditt lederskap, på grunn av din inspirasjon til andre rotarianere og rotaraktører, har verden endret seg til det bedre på grunn av det du har gjort for andre i løpet av året," sa han.

Ønsker økt fokus på mangfold og rekruttering av nye medlemmer

For rotaryåret 2021-2022 ønsker Shekhar Mehta at medlemmer av alle rotaryklubber globalt skal fokusere sin innsats på å styrke kvinners posisjon i samfunnet ved å bli flinkere på å rekruttere flere kvinnelige medlemmer og sikre deres tilgang til utdanning, ressurser, tjenester og muligheter, slik at fremtidige generasjoner av kvinnelige ledere skal ha verktøyene de trenger for å lykkes i fremtiden. Mehta ba rotarianere om å bruke Rotarys tro på at mangfold, egenkapital og inkludering er kritisk i alt vi gjør som et kompass for å lede veien videre fremover i dette arbeidet.

"There are many issues that girls face in different parts of the world, and you as leaders will ensure that we try and mitigate the disadvantage of the girl that they may have," sa han.

For å kunne gjøre mer gjennom å gagne andre, må Rotary ha økt fokus på å rekruttere nye rotarianere, sa Mehta. Antall medlemmer i Rotary International har ligget rundt 1,2 millioner de siste to tiårene. Han utfordret de innkommende guvernørene til å være katalysatorer i distriktene for å bidra til å øke antall medlemmer i Rotary globalt til 1,3 millioner innen 1. juli 2022. Mehta introduserte derfor et konsept han kaller "Every One, Bring One" som rett og slett handler om at alle medlemmer i rotaryklubber verden over forsøker å invitere en eneste person til å bli med i Rotary i løpet av de neste 17 månedene.

Å øke antall medlemmer i Rotary samtidig som vi fortsetter vår forpliktelse til å utrydde polio, bekjempe COVID-19 og tjenestegjøre for vårt lokalsamfunn er et ambisiøst mål. "Og dette er en utfordring som burde vekke engasjementet deg," sa Mehta.

"Vi rotarianere elsker jo utfordringer." avsluttet Mehta.

 
Foredrag med Oberstløytnant Bent Anders Salberg

1. oktober 2021

Foredrag med Oberstløytnant Bent Anders Salberg

Mandag, 18. oktober klokken 18:00 på Quality Airport Hotel Værnes inviterer vi i Stjørdal Rotaryklubb i samarbeid med Stjørdal og omegn Forsvarsforening til et foredrag med en av våre trofaste medlemmer i klubben, Oberstløytnant Bent Anders Salberg.

Lunsjmøte med Knut Morten Johansen

21. august 2021

Lunsjmøte med Knut Morten Johansen

Førstkommende mandag, 23. august inviterer vi i Stjørdal Rotaryklubb til årets første lunsjmøte. Vi gleder oss til nok et uformelt møte i hyggelige omgivelser med et svært så spennende og tidsaktuelt tema for distriktet og regionen vår.

Presidentskifte 21. juni i Prestegårdshagen

27. juni 2021

Presidentskifte 21. juni i Prestegårdshagen

Hele 36 stykker møtte opp for å delta i seremonien med overrekkelse av Presidentkjedet fra Torbjørn til Tommy. Vi kunne alle glede oss over å møtes fysisk og ha hyggelig samvær med grillmat og godt selskap.

Støtte til BUA fra Stjørdal Rotaryklubb

27. juni 2021

Støtte til BUA fra Stjørdal Rotaryklubb

Stjørdal Rotaryklubb gir kr 5000,- i støtte til BUA i Stjørdal for deres daglige arbeid for integrering og utjevning av sosiale forskjeller.

Land- og Strandryddedag i Stjørdal Kommune

24. april 2021

Land- og Strandryddedag i Stjørdal Kommune

Etter mange måneder med digitale klubbmøter og lite fysisk aktivitet i klubben vår i kjølvannet av Covid-19-Pandemien, er det en glede å kunne meddele at Stjørdal Rotaryklubb i tradisjon tro skal delta i årets Land- og Strandryddedag i Stjørdal Kommune.

UNGDOMSUTVEKSLINGEN AVLYST FOR SKOLEÅRET 2021-22

26. mars 2021

UNGDOMSUTVEKSLINGEN AVLYST FOR SKOLEÅRET 2021-22

Rotary må nok en gang kansellere vårt fine program for ungdomsutvekslingen på grunn av pandemien. Avgjørelsen er tatt av styret i Rotary International, og det er en global beslutning som omfatter alle involverte distrikter og land.

Serve to change lives

1. februar 2021

Serve to change lives

Under Rotarys Internasjonale Assembly den 1. februar, avslørte innkommende RI-president Shekhar Mehta temaet for Rotaryåret 2021-2022.

Er rotarymedlemmer engasjert i vaksinasjonsarbeidet rundt om i verden?

25. januar 2021

Er rotarymedlemmer engasjert i vaksinasjonsarbeidet rundt om i verden?

NORFO ønsker å formidle Rotary Internationals President, Holger Knaack sin oppfordring til distriktsguvernørene om å bidra i vaksinasjonsarbeidet. Det er oppmuntrende å motta rapporter om innsatsen våre medlemmer har bidratt med i samfunnet mot COVID-19.

Stjørdal Rotaryklubb ønsker alle et godt nytt år!

1. januar 2021

Stjørdal Rotaryklubb ønsker alle et godt nytt år!

Stjørdal Rotaryklubb ønsker alle rotaryvenner, samarbeidspartnere og rotarianere i Distrikt 2275 et riktig så godt nytt år!

God jul!

24. desember 2020

God jul!

Stjørdal Rotaryklubb ønsker alle rotaryvenner, samarbeidspartnere og rotarianere i hele Distrikt 2275 en riktig så fredfull og god jul!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Quality Airport Hotel Værnes
Adresse: Kjøpmannsgate 20
Postnummer: 7500
Sted: Stjørdal
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: No meetings are scheduled for July / Ingen møter er planlagt for juli måned.

Place content here
Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...